FANTASTICKÁ SEZÓNA

28.06.2017 15:54

 

Nadpis hovorí sám za seba a výkony našich chlapcov z U19 tiež.

Po víťazstve na ihrisku Interu Bratislava 0:1 nám právom patrí prvenstvo v 2.lige staršieho dorastu!

Hodnotí tréner Jozef Dojčan: "V lete sa začala naša spoločná spolupráca s družstvom U19.Po krátkom zoznámení sa, sme spolu s mojim najbližším spolupracovníkom Igorom Šefčíkom uznali,že keď chceme posunúť výkonnosť našich hráčov vyššie,tak ho musíme adekvátne doplniť, aby sme dosiahli potrebnú kvalitu ako do zapásov, tak aj do tréningov. Príchodom hráčov Mikúšek,Mášik,Hollý a v zime Mihál a Michalík sa nám to podarilo priam dokonale. Súťaž sme začali fantasticky a v prvej polovici jesennej časti sme boli priam nezastaviteľní. V druhej polovici jesennej časti sme sa však nevyhli herným a aj výsledkovým výpadkom a v istom okamihu sme na vedúcu Myjavu strácali priepastných 11 bodov. Jesennú čast sme dohrali nakoniec s osem bodovým mankom. Zimná príprava bola rozdelená na dve časti, keď v úvodnej časti sme sa venovali v domácich podmienkach viac kondičnej príprave a v druhej časti sme absolvovali výborné herné sústredenie v Korni. V tomto rezorte sme našli všetko potrebné na kvalitnú hernú prípravu. Popri tomto tréningovom zaťažení sme absolvovali aj ťažké prípravné zápasy. V nich sme si kvalitnou hrou a dobrými výsledkami neustále zvyšovali naše sebavedomie a poctivo sme sa pripravovali na jarnú naháňačku vedúcej Myjavy.V treťom jarnom kole nám naše plány narušil zápas v Považskej Bystrici kde sme veľmi nešťastne prehrali 0:1. Ale tento nevydarený zápas naše družstvo ešte viac zomkol a chlapci začali byť priam posadnutí vidinou úspechu.Naša hra mala potrebnú úroveň a aj výsledkovo sa nám darilo. Vedúca Myjava začala cítiť náš tlak a už v zápase u nich sme mohli ísť do vedenia v súťaži nebyt smolného vyrovnávajúceho golu v samom zavere zapasu. No naša sila už bola tak dominantná, ze nakoniec jedno kolo pred koncom máme na vedúcej pozícii nedostihnutelný šesť bodový náskok.Celkovo sme sa prezentovali kultivovaným herným prejavom podloženým silnými individualitami. Lídrami tímu na ihrisku a aj mimo neho boli Bartal, Mikúšek, Mášik a Ondriš.Okolo nich sa vytvorila výborná partia hráčov, ktorí mali veľkú chuť na sebe neustále pracovať. Týmto výsledkom naši chlapci dosiahli historicky prvé vítazstvo v druhej dorasteneckej lige pre náš klub MFK Skalica a preto si zaslúžia veľké uznanie. Ja sa zo svojej pozícii chcem úprimne poďakovať vedeniu klubu za podporu a vytvorené podmienky, ľuďom na štadióne,ktorí sa o nás starali,rodičom, môjmu realizačnému tímu, asistentovi Igorovi Šefčíkovi, trénerovi brankárov Andrejovi Fišanovi, masérovi Jožkovi Hrtúsovi a kondičnému trénerovi Mišovi Holazovi. V neposlednom rade ďakujem manažérovi mládeže Lukášovi Vargovi a manažérovi A-mužstva Romanovi Čavojskému.Hlavná vďaka patrí mojim fantastickým hráčom za skvelú spoluprácu. Všetkým prajem do daľšej kariéry veľa uspechov a veľa zdravia. Som presvedčený o tom, že uz v tejto vekovej kategórii máme kvalitých hráčov, ktorí by v budúcnosti mohli potešiť nášho diváka v seniorskom družstve MFK Skalica."

Rudolf Bartal: "Na začiatku novej sezóny nikto z nás nevedel, čo má čakať. Prišli noví hráči, noví tréneri. Tréner prišiel s tým, aby sme skúsili zabojovať o titul, čo sa nám nesmierne páčilo! Prvá časť sezóny sa nám veľmi nevydarila, strácali sme 11 bodov na prvú Myjavu. Pred jarnou časťou sme vedeli, že to bude nesmierne ťažké, ale po zaváhaní Myjavi sme to nakoniec zvládli. V kabíne sme vytvorili veľmi dobrú partiu, čo sa odzrkadlilo na ihrisku, ale aj mimo neho. Touto cestou, by som sa chcel poďakovať trénerom, realizačnému tímu a hlavne spoluhráčom za odvedené výkony a TVRDO vybojovaný titul!"

Peter Mikúšek: "Do sezóny sme vstupovali s cieľom uhrať čo najlepší výsledok a to sa nám aj podarilo. Sezóna však nebola vždy podľa našich predstáv. V priebehu sezóny nás zastihli lepšie aj horšie chvíle, keď sa nám nedarilo a v zopár zápasoch sme zbytočne stratili body. Napriek tomu sme to zvládli. V kabíne sme vytvorili super partiu, čo sa odzrkadlilo na ihrisku ale aj mimo. Na záver by som chcel poďakovať celému realizačnému tímu a chalanom z kabíny za celú sezónu a získaný titul."

Dominik Smolinský: "Keďže som v lete 2016 absolvoval operáciu kolena,do jesennej časti som zasiahnuť nemohol, no s chalanmi som trénoval a povzbudzoval ich aspoň z lavičky. Jeseň sme skončili na 2.mieste. Zimnú prípravu som začal naplno a boli sme s mužstvom na sústredení v Korni,kde sa samozrejme utužil kolektív. Celú jar sme sa doťahovali na Myjavu, ale keďže sme prehrali iba raz a Myjava nepodávala ku koncu stabilné výkony, II.ligu sme vyhrali v predposlednom kole bez ohľadu na ďalšie výsledky. Je to moja najúspešnejšia sezóna v doterajšej kariére,kolektív sme parádny a samozrejme aj celý realizačný tím na čele s trénermi."

Jakub Ondriš:"Sezónu hodnotím veľmi pozitívne aj keď tam boli zbytočné straty bodov. Ako tím sme pracovali veľmi dobre, hlavne vďaka hlavnému trénerovi. Za väčšinu úspechu môže tréner naučil nás veľa vecí.Z osobnej stránky to hodnotím tiež dobre, dal som 37 gólov a ešte je jedno kolo dokonca. Na to že som hral stred zálohy to je slušné, aj keď stále je čo zlepšovať. So sezónou som spokojný, titul sme vyhrali!"

Martin Mášik:"Hneď na začiatku sezóny sme si stanovili jasný cieľ a to vyhrať ligu . Do sezóny sme vstúpili výborne, keď prvých 8 kôl sme bodovali naplno . Až v 9. zápase sme prvý krát stratili body, a to doma proti Zlatým Moravciam. V nasledujúcich zápasoch sme bojovali s Myjavou o prvé miesto tabuľky, až v jednej chvíli sme sa ocitli s 8 bodovou stratou na Myjavu. Cez zimnú prípravu sme absolvovali vynikajúce sústredenie v Korni, ktoré nám určite pomohlo a vytvorila sa výborná partia, ktorá bola základom úspechu . Taktiež sme cez zimnú prípravu absolvovali niekoľko ťažkých zápasov, ktoré nás výborne pripravili na štart druhej polovice sezóny. Tú sme odštartovali víťazstov na pôde Dubnice , no hneď o 2 kolá neskôr sme zaváhali na pôde Považskej Bystrice a strata na vedúcu Myjavu bola už v jednej chvíli 11 bodová. Vedeli sme, že je len začiatok druhej časti sezóny a že všetko je ešte otvorené. Od zápasu v Považskej Bystrici sme vždy bodovali naplno a strata sa znížila . Hru o titul sme nemali vo vlastných rukách, ale nakoniec Myjava na naše šťastie zaváhala, čo sme my dokázali využiť a teraz sa môžme tešiť z majstrovského titulu. Týmto by som sa chcel poďakovať obom trénerom a výbornej partii za krásnu a úspešnú sezónu."

 



Viac tu: https://fksenica99.webnode.sk/